קרקרים מקמח כוסמין מלא – פשוט להכנה וטעים אש!
קרקרים מקמח כוסמין מלא – כמות ל2 תבניות רגילות או 4 קטנות של טוסטר אובן קטן
אפשר לשנות ולגוון לפי העדפות אישיות אבל זאת המסגרת, זה טעים וזה בריא
ותאכלס זה נגמר מהר אז אני ממליצה לעשות כמות כפולה.
קרקרים מקמח כוסמין | המצרכים
כוס וחצי קמח כוסמין מלא
חצי כוס מים
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח עדיף דק מהרי ההימליה הורוד
חצי כפית פלפל שחור (לא חייבים אם לא אוהבים אבל זה באמת מיוחד!)
—
זרעים וגרעינים: (תתפרעו אפשר לשנות בהעדפה אישית)
כף קצח
כף שומשום מלא\לבן (אפשר גם וגם או רק מה שיש לכם).
כף זרעי צ'יה
כף זרעי חמניה
כף גרעיני דלעת
2 כפות זרעי פשתן גרוסים
חצי כוס אגוזי פקאן שבורים גס
—
אפשר לחלק את הבצק ל-2 ולהוסיף לחלק אחד זעתר לגיוון
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות
מערבבים את כל המרכיבים ביד או במעבד מזון
משמנים את נייר האפייה ומרדדים את הבצק לעובי אחיד
מכניסים לתנור למספר דקות ומוצאים לחרוץ בעזרת סכין משוננת, אפשר לראות את החריצים בתמונה המצורפת.
זה הזמן למרוח עליהם קצת שמן זית ולפזר מלח גס ופלפל שחור/צ'ילי (למי שאוהב טעם חריף, שווה לנסות).
ולהחזיר לתנור לעוד 25 דקות בערך עד להשחמה.
חכו שזה יתקרר ואז תאחסנו את זה במקום קריר ויבש, כמובן אם זה לא נגמר עד אז.
—
אפשר לנשנש ככה בלי כלום, ליד קפה או תה
אפשר להניח מעל קצת חמאה או לבנה עם שמן זית וזעתר,
זה טעים במיוחד אז תשימו לב כמה אתם אוכלים, תשאירו גם לאחרים.
…
.
>>> עוד מתכונים
> כרוב בתנור ברוטב סויה, סילאן שמן שומשום ועוד…
זה קל להכנה אבל שיהיה בהצלחה!!
שתפו אותנו אם אהבתם את מה שיצא לכם
והפיצו את המתכון בין חברים, מה אכפת לכם שגם אחרים יהנו!
בתיאבון!!