כרוב בתנור ברוטב סויה, סילאן שמן שומשום ועוד…

קטגוריה: תזונה ומתכונים | מאת: טלי שיאצו


כרוב בתנור ברוטב סויה, סילאן שמן שומשום ועוד…

כרוב בתנור זאת מנה ששוקי הכיר לי,
שוקי הוא מנכ"ל ובעלים של חברת מאמי-קר הישראלית.
מאמי קר היא חברה ישראלית מובילה הפועלת בארץ ובעולם ומתמחה בפיתוח ושיווק מוצרי קוסמטיקה וטיפוח טבעיים לנשים הרות, אמהות, תינוקות וילדים. מוצרי מאמי קר משקפים את התפיסה המעמידה בראש מעייניה את הדאגה לאם היולדת, לתינוק ולאיכות הסביבה. בפיתוח המוצרים הושקעו מאמצי מחקר ופיתוח רבים ע"י מומחים בתחום הביוכימיה אשר בחנו בקפידה כל רכיב ורכיב במטרה להגיע לתרכובות טבעיות, יעילות ובטוחות יותר לשימוש.

כרוב בתנור – ולמה זה קשור לכרוב? .

כי פעם לפני הקורונה היינו הולכים יחד לכנסים של נשים בהריון ומסיימים את עבודת הבוקר בארוחת בְּרַאנְץ חגיגית כל יום שישי, ובגלל ששוקי טבעוני/צמחוני/פירותי תלוי בתקופה אז רוב המסעדות/בתי הקפה שהיינו בהם היו כאלה.
אינשאללה תיגמר הקורונה ונחזור לכנסים ואירועים מלאי אדם!

.

המתכון! .

ועכשיו נחזור לכרוב, זאת מנה ששחזרתי במטבח שלי בלי לקחת מהמסעדה את המתכון ויצא טעים אז תסלחו לי שאין מתכון מדוייק.

המרכיבים ואופן ההכנה:
כרוב בגודל שאתם רוצים, אם אתם רוצים את זה כמנה תחצו ל-2
אם אתם מעדיפים את זה כסלט גס אפשר לחתוך ליותר חתיכות.
שמן זית
שמן שומשום
רוטב סויה
רוטב טריאקי (לא חייב)
וסילאן
מינונים מהנוזלים זה לפי הטעם, ואחרי שערבבתם את הכל בקערה והגעתם לטעם הרצוי, תכניסו את הכרוב ותעסו אותו בעדינות
אתם יכולים להוסיף:
זרעי דלעת, גרעיני חמניות, שומשום, צי'ה, זרעי פשתן, ואפשר גם לגוון עם זרעי כוסברה ואורגנו.
לגבי שאר התבלינים, הסויה מלוחה מספיק לדעתי אם אם חסר לכם מלח אז עדיף מלח גס ואם אתם רוצים את זה קצת חריף אז אפשר להוסיף פלפל שחור בעדיפות לגרוס.
עדיף להשתמש בתבנית יחסית גבוהה כי זה מוציא נוזלים, נוזלים שמדי פעם תכניסו אותם בין העלים של הכרוב בחזרה.
התנור צריך להיות בחום גבוה 180 בערך
ומשך ההכנה משתנה מתנור לתנור אבל זה בין 20-30 דקות למרות שאני אוהבת את זה שרוף ומשאירה את זה קצת יותר

כרוב בתנור ברוטב סויה, סילאן שמן שומשום ועוד...

ככה זה נראה כשזה מוכן, בתיאבון!

..

>>> עוד מתכונים

> פיתות מקמח כוסמין 

> לחם מקינואה וטחינה גולמית

>  קרקר מקמח כוסמין מלא ושיבולת שועל בריא וטעים אש
.
בהצלחה!
שתפו אותנו בתוצאות שלכם, ותכתבו מילה טובה כאן בתגובות זה יקפיץ את המתכון לעמוד הראשון של גוגל!
בתיאבון!!






כתבות נוספות

לכל המאמרים