PGD אבחון גנטי טרום השרשה – נקרא גם בשם PGT
PGD – אבחון גנטי טרום השרשה ( Pre-implantation Genetic Diagnosis ) היא שיטה המאפשרת אבחון גנטי של טרום עובר במטרה למיין עוברים למנוע הורשת מחלה גנטית לתינוק.
בדיקת PGD לא מתבצעת במהלך הריון (כמו מי שפיר), אלה מיד לאחר IVF וכמובן לפני החזרת העובר לרחם.
המטרה, להוציא תאים בודדים המייצגים את שאר תאי העובר על מנת לדגום ולבדוק אם הוא נשא של מחלה גנטית.
למי מיועד האבחון הטרום־השרשתי?
הבדיקה מיועדת למי שמצוי בסיכון מוגבר ללדת ילד שחולה במחלה גנטית.
הבדיקה מיועדת גם למטופלי הפריה חוץ־גופית שמעוניינים בבבדיקת PGT-A, על מנת למקסם את סיכוי ההצלחה של ההחזרה מתוך מספר עוברים.
איזו הכנה מוקדמת יש לעשות לפני הבדיקה?
לפני הבדיקה יש לדעת על איזו מחלה גנטית מדובר, איזו מחלה גנטית עלולים ההורים להעביר לצאצאיהם. רק ברגע שיודעים, ניתן לחפש את הגנים או את השינויים הכרומוזומליים האחראים לאותה מחלה גנטית. לשם כך על בני הזוג להביא מסמכים שקיבלו מהייעוץ הגנטי ומהמעבדה, ובהם המלצה לעשות בדיקת PGT והנימוקים להמלצה הזאת.
תהליך האבחון
כ-3-5 ימים לאחר ההפריה דוגמים תאים בודדים מהעובר ואלה נלקחים לבדיקה גנטית, תא שנדגם מהעובר מייצג מבחינה גנטית את העובר כולו כיוון שהמטען הגנטי זהה בכל תאי העובר.
תוצאת הבדיקה הגנטית מתקבלת לאחר 24-48 שעות, לפיה ניתן לקבוע אם העובר בריא או חולה ולבצע החזרה רק של העוברים הבריאים לרחם האישה. מחקרים רבים הוכיחו שגם לאחר דגימת תאים מהעובר בשלבים אלה הוא ממשיך להתחלק ולהתפתח באופן תקין ואכן הליך זה מבטיח לזוג הריון ולידה של ילד בריא.
במידה והעובר נדגם ביום 5 לאחר ההפריה, העוברים יוקפאו מיד לאחר הדגימה, ומועד הפשרת העוברים שנמצאו בריאים והחזרתם לרחם יקבע ע"י הרופא. ידוע ששיעורי ההריונות במקרים אלו אינם שונים מאלה המתקבלים ללא הקפאה.
תהליך אבחון גנטי טרום-השרשה
תהליך אבחון גנטי טרום-השרשה מחייב שיתוף פעולה בין המכון לגנטיקה, היחידה להפריה חוץ גופית ומעבדת PGD אבחנתית (מולקולרית או ציטוגנטית), המבצעת את הבדיקה האבחנתית. הקשר בין הגופים הללו חייב להיות מסודר, מעודכן ותחת בקרת איכות גבוהה. לכן הבדיקות יכולות להתבצע בישראל רק ביחידות מאושרות על ידי משרד הבריאות.
מתוך אתר משרד הבריאות, קובץ להורדה "הנחיות לביצוע אבחנה גנטית טרום השרשה PGD"
—
עוד בספורטלי
>> איך שפרתי איכות של עוברים והכפלתי את אחוזי ההפריות
>> כיצד לזהות ביוץ בעזרת ערכי ההורמון פרוגסטרון
>> איכות זרע, אפשר לשפר? מה מומלץ לאכול?
>> ביצית – האם תזונה ותוספים יכולים לשפר איכות של ביציות?
לקחת החלטה לעבור טיפולי IVF לא פשוט בכלל עוד יותר אם עושים אותו לבד, אם את רוצה עזרה, תמיכה והכוונה, תרימי טלפון – 0522959733
בהצלחה!!.
— .
טלי – מטפלת שיאצו, תומכת במטופלות פוריות ושימור | צילום: צביקה ג.
.
טלי היא טריאתלטית, צלמת ספורט ומטפלת שיאצו בכירה כבר מעל 20 שנה, תומכת ומלווה מטופלות פוריות ושימור.
מוזמנות לפנות בעמוד בפייסבוק
יש גם קבוצה שמיועדת רק לשימור פוריות בפייסבוק
קבוצת של מטופלות IVF לחצי כאן
וקבוצה לתרומת ביצית תרומת זרע
קבוצת טלגרם למסירת (לא למכירה) הורמונים יש כאן
.
אם אתן רוצות למקסם את הטיפול שלכן מול הרופא, אם אתן רוצות להכיר את הגוף שלכן טוב יותר על מנת לשפר את תוצאות הטיפול, יחד נעבור על המדדים, דוחות מעבדה, פרוטוקולים, בדיקות הדם, תזונה ותוספים, אל תעברי את המסע הזה לבד, תרימי טלפון – 0522959733
—
ואם את מבקשת המלצה גורפת אחת, אז לא הייתי מוותרת על "הפורמולה של מרסל" תערובת טבעית של אגוזים וזרעים שעלולה להזין תא בודד אחד ולכן טובה אם את מנסה להיכנס להריון באופן טבעי, אם בטיפולי IVF או בשימור פוריות, בשביל להבין את הכוח של הפורמולה הזאת, צריך רק להקשיב לנשים שלקחו אותה כמו שצריך, להלן חלק מההודעות שקבלתי.
….