השתרשות העובר ברחם, האם תזונה, תוספים, מוקסה ועיסוי יכולים לשפר סיכויים? האם אפשר לעזור לרירית הרחם להיות עבה קצת יותר?
השתרשות העובר ברחם, כל מי שעוברת טיפולי הפריות יודעת שההליך מחולק ל-2 חלקים,
החלק הראשון כולל גיוס זקיקים והפריית הביציות במעבדה ויצירת עובר/ים
והחלק השני הוא החזרת העוברים לרחם, בין אם זה באותו סבב כלומר עובר טרי ובין אם זה במועד אחר עם עובר קפוא.
ובשביל תחילתו של הריון מוצלח צריך שהעובר ישתרש ברירית הרחם, רירית הרחם צריכה להיות בעובי מושלם, לא דקה מידי ולא עבה מידי.
.
השתרשות העובר ברחם, למה הדבר דומה?
עכשיו נעצור רגע בשביל להבין מערכת הרבה פחות מסובכת אבל דרכה אפשר להסביר, מה זה סינרגיה בין מערכות ולמה כל פרט קטן חשוב, זה לא משנה אם אשתמש לצורך ההדגמה במחשבים או ברכבים, אז קניתם רכב עם נפח מנוע 2000, תותח לכל הדעות, האם יש ברכב גם מערכת חשמל? האם יש ברכב גם מערכת מים ושמן? האם אפשר להזיז את הרכב בלי דלק? או אפילו משהו קטן יותר, בלי מראות או גלגלים כמובן שאי אפשר, בין אם זה בגלל רמת בטיחות ובין אם זה בגלל שזה פשוט בלי אפשרי.
אותו דבר במערכות בגוף, אז יש לנו עובר מצויין שצריך להחזיר לרחם, עכשיו נתחיל לבדוק את המערכות השונות הקיימות שחייבות להיות בסנכרון מדוייק בשביל שהנס הזה יקרה וזה כולל את המערכת ההורמונלית, מערכת בלוטת התריס, איכות הדם, זרימת דם/סטגנציה, מצב קרשיות הדם, האם הגוף עבר טראומה, הפלה, ניתוח, מערכת חיסונית, סטרס שיכול להכשיל את הכל ועוד מערכות ידועות יותר וידועות פחות כמו תודעה, מחשבות פחדים ואמונות.
עכשיו כשמנינו לא מעט סיבות למה רירית יכולה להיות דקה, נתחיל מהתחלה…
הפעילו את המדיטציה שמרגיעה את הנפש והגוף ותמשיכו לקרוא.
.
אז מה זה רירית רחם?
רירית רחם היא שכבה אפיתל פנימית, עובי הרירית משתנה במהלך המחזור החודשי, כשבתחילת הווסת היא הדקה ביותר, ובאמצע הביוץ היא עבה ביותר.
השתרשות העובר ברחם, מה עובי הרירית המומלץ?
אז ברמה הטכנית את עובי הרירית בודקים בעזרת US במ"מ ומחקרים מראים עדיפות והגדלת סיכויים למידה 8-12מ"מ אם כי תמיד אפשר לשמוע סיפורים מנשים שהצליחו להיכנס להריון גם במספרים קטנים יותר בין 5-7מ"מ, אבל אם רוצים להגדיל סיכויים עדיף לנסות לשאוף למינימום 8מ"מ
מה הסיבות שיכולות לפגוע בעובי הרירית?
יש לא מעט סיבות כאלה ולפעמים זה מספר סיבות גם יחד:
רמת הורמונים נמוכה/לא מאוזנת, ביוץ מהיר, זרימת דם לא מספיקה, שרירנים, דלקות באגן, מחזורים חריגים, ניתוח, הפלה, אנמיה, שימוש ארוך טווח באמצעי מניעה, תנודות במערכת החיסונית, תזונה לקויה, חסר בויטמינים ומינרלים ועוד…
לכל אחת מהסיבות הנ"ל פתרון אחר ולכן הדרך הכי טובה לעזור לעבות רירית היא להבין מה הסיבה שהיא יחסית דקה!
האם אפשר לשפר את עובי הרירית וכמה זמן זה לוקח?
מי שמכיר את עקרונות העבודה שלי יודע שישנם 2 עקרונות חשובים:
1. זרימת דם
2. איכות של דם
בגדול אם מצליחים לעשות אבחון נכון ולהצביע על סיבת הרירית הנמוכה רוב הסיכויים שאפשר יהיה לעזור לגוף, לגבי כמה זמן זה לוקח שוב תלוי מה הסיבה, אם הסיבה היא הזרמת דם, אז שילוב של פעילות גופנית, עיסוי רחם וחימום ע"י מוקסה יניבו תוצאות יחסית מהירות, שילוב של עיסוי ומוקסה (חימום) למעשה מגבירים זרימה של דם, כדוריות דם אדומות ולבנות ומעשירות את הרירית בחמצן.
אבל אם הסיבה היא איכות הדם כלומר יש חוסרים בדם (חייבים לעשות בדיקות דם עם המדדים הרלוונטים) של הורמונים או ויטמינים ומינרלים, כאן נדרשת הזנה ולא משנה אם זה אומגה 3, ויטמין די, ויטמין E או ברזל, זה יקח זמן וסלק לא יעזור כאן במקום מה שצריך, סלק יהיה מצויין אחרי השלמת החוסרים אם יש חוסרים, זאת הסיבה למה חלק מנשים מציינות שסלק עוזר להן בעובי הרירית וחלק לא, הכל תלוי בנקודת ההתחלה.
כמובן שמצב אידאלי זה גם להתמיד בהזרמת דם וגם לדייק בתזונה ותוספים, לאורך זמן אפשר יהיה לראות את השינוי.
האם יש תזונה תומכת השתרשות?
כן בהחלט, ויטמין E הוא אחד התוספים החשובים בתמיכה ברירית הרחם. בירחון היוקרתי Fertility and Sterility פורסם מחקר שתוצאותיו הצביעו על כך ש-18 מתוך 25 הנבדקות הראו שיפור בזרימת הדם כתוצאה מהשינוי ו-13 מתוך 25 הנבדקות הראו שיפור בעובי הרירית.
ויטמין E נמצא בשפע בנבט חיטה, בשמנים צמחיים, דגנים מלאים אגוזים וזרעים. כמו כן, הראו מחקרים שככל שרמת ויטמין D בסרום של זקיק השחלה היו גבוהים יותר, כך גדלו סיכויי ההשרשה.
הנה מתכון לסלט מוצלח, כנסו לכאן
מומלץ לשלב בתפריט היומי ירקות ירוקים, כרוב, סלק, ירקות אדומים, מיץ רימונים ומזונות כמו דגים שעשירים באומגה 3 ולהפחית משמעותית בצריכת הסוכר הלבן, הקמח הלבן מוצרי חלב פרה וקפאין.
איזה פעילות גופנית מומלצת?
פעילות גופנית שמכוונת את זרימת הדם לאגן: רכיבה על אופנים, שחייה, הליכה
האם לרופא יש דרכים לעזור לי?
במצבים של חוסר איזון הורמונלי בהחלט, הורמונים שמכילים אסטרוגן יכולים לעזור, גם במצבים בהם יש חשד לקרישיות יתר יש רופאים שנעזרים באספירין וקלקסן.
.
אספירין במינון נמוך עשוי להפחית את הסיכון להפלה חוזרת – מחקר
נטילת אספירין יומית על ידי נשים אחרי הפלה ספונטאנית הגדילה את סיכויין ללידה חיה, במיוחד אצל נשים שנטלו את האספירין לפני שנכנסו להריון
"אספירין הינה תרופה בשימוש נרחב למגוון מצבים הקשורים לזרימת דם (אפשר לרכוש אותה ללא מרשם רופא). אספירין במינון נמוך משמש לעיתים קרובות במהלך ההריון כדי למנוע או לעכב את הופעת רעלת הריון, והוא מומלץ גם למניעת הפלה מוקדמת אצל נשים הסובלות מתסמונת אנטי פוספוליפידית (הפרעה אוטואימונית הגורמת להיווצרות של קרישי דם).נשים שנטלו מינון נמוך של אספירין לאחר הפלה מוקדמת היו בסבירות גבוהה יותר להגיע ללידה חיה לאחר מכן. ההשפעות של האספירין היו חזקות יותר ככל שהתרופה ניטלה מוקדם יותר, והיתרונות הגדולים ביותר נצפו בקרב נשים שלקחו אספירין לפני הכניסה להריון."
המחקר שפורסם לאחרונה, נערך בארבעה מרכזים רפואיים בארה"ב, ונבחנו בו 1,227 נשים בגילאי 18 עד 40 ללא היסטוריה של בעיות פוריות, שסבלו מהפלה ספונטאנית אחת או שתיים וניסו להרות שוב. המשתתפות חולקו אקראית
לקבלת 81 מ"ג אספירין או פלסבו. הן הונחו ליטול את התרופות ביחד עם חומצה פולית, בכל יום במשך שישה מחזורים, ועד השבוע 36 להריונם אם נכנסו להריון.
על פי המחקר, נשים שנטלו אספירין במינון נמוך לאחר הריון קודם שהסתיים בהפלה ספונטאנית, היו בסבירות גבוהה יותר ללדת תינוק חי לאחר מכן.
.
מתי מומלץ לעשות עיסוי וחימום רחם?
1. בתחילת הווסת
2. לקראת ההחזרה
יוצא בסבב טיפולים בין 2-3 טיפולים
מחקר שנעשה הראה שיפור של 17% בלידות חי מול קבוצת הביקורת כשקבוצה אחת קבלה עיסוי רחם (הזרמה של דם לרחם), והרפיה באזור הראש והצוואר (הפחתה של סטרס) בסמיכות להחזרה מול קבוצה שלא עשתה עיסוי.
. .
> עוד בספורטלי
>> איך שפרתי איכות של עוברים והכפלתי את אחוזי ההפריות
>> איכות זרע, אפשר לשפר? מה מומלץ לאכול?
>> DHEA מה זה דיאה והאם הוא משפר איכות של ביציות?
.
לסיכום: החיבור בין עובר לבין רירית הרחם הוא שילוב של הרבה מאוד מערכות שצריכות להיות מדוייקות, חוסר איזון של אחד מהם יכול להקטין את סיכויי ההצלחה, אני רואה לא פעם שאלות, אוקיי עשיתי החזרה, מה מומלץ לאכול? או שאלה כמו עיסוי רחם חד פעמי יכול לעזור בהשתרשות? ואז אני מבינה שרוב השאלות נשאלות מחוסר הבנה של מורכבות התהליכים ולכן מצאתי לנכון לכתוב את הכתבה,
צריך לזכור שאם רוצים לעזור לגוף להעלות את סיכויי ההצלחה צריך שילוב של זרימת דם טובה ואיכות של דם, איכות זה לא דבר שאפשר להשלים בטיפול אחד, חסר של ויטמין או מינרל דורש זמן, ולכן כמה שזה מעצבן, לפעמים צריך כמה חודשים של שיקום על מנת לעזור לרירית להיות עבה יותר.
מניסיון קליני אני יכולה להעיד שזה אפשרי!
תעשו שיתוף, תפיצו את הכתבה הזאת, היא חשובה, היא יכולה לעזור להרבה נשים עם רירית רחם דקה ועם קושי בהשתרשות.
בהצלחה!!!
…
מקורות:
https://did.li/Rsgaa
https://did.li/OgxlC
https://did.li/w4Ow5
https://did.li/IBWfT
https://did.li/22pTY
טלי – מטפלת שיאצו, תומכת במטופלות פוריות ושימור | צילום: צביקה ג.
.
טלי היא טריאתלטית, צלמת ספורט ומטפלת שיאצו בכירה כבר מעל 20 שנה, תומכת ומלווה מטופלות פוריות ושימור.
מוזמנות לפנות בעמוד בפייסבוק
יש גם קבוצה שמיועדת רק לשימור פוריות בפייסבוק
וקבוצת של מטופלות IVF לחצי כאן
אם אתן רוצות למקסם את הטיפול שלכן מול הרופא, אם אתן רוצות להכיר את הגוף שלכן טוב יותר על מנת לשפר את תוצאות הטיפול, יחד נעבור על המדדים, דוחות מעבדה, פרוטוקולים, בדיקות הדם, תזונה ותוספים, אל תעברי את המסע הזה לבד, תרימי טלפון – 0522959733
הקלניקה נמצאת בתל אביב, עם שפע חניה באפור ללא תשלום.
אל תעברי את המסע הזה לבד, תרימי טלפון!