פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין | מתכון בריא, טעים, קל ומהיר להכנה

פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין | בריא, טעים, קל ומהיר להכנה
קטגוריה: מתכונים | מאת: טלי שיאצו


פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין, תכננתי להכין כמה פיתות ובגלל שהוספתי קצת יותר מידי מים בהתחלה אז חלק יצאו גם כפוקצ'ה, אז אתם תחליטו איך זה יצא בסוף, כי הרכיבים הם אותם רכיבים.

.

.
פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין, אז למה דווקא כוסמין?

פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין ? הפעם הראשונה ששמעתי על קמח כוסמין הייתה כשהגעתי לנטורופתית, היא המליצה בחום לרדת מהחיטה ולאמץ את הדגן הזה, ומאז לא הפסקתי לשמוע כמה טוב הקמח הזה.

לאחרונה אני מנסה לחזור לאהבה ישנה, פעם הייתה לי מחברת מתכונים כזאת שהייתה בה רשימה של מצרכים וכמה מילים, כי היה לגמרי ברור מה עושים עם המצרכים האלה, עכשיו שאני חושבת על זה הייתה משפחה בניו – יורק שנמאס לה לאכול במסעדות והיא הייתה מזמינה אותי לבשל ארוחה מלאה, ראשונת, סלטים, מנה עיקרית, קינוחים, הכל!

אבל זה היה בגלגול הקודם שלי מאז עברו לפחות 20 שנה ואת המיומנות שלי במטבח לגמרי שכחתי ולא תרגלתי, אבל כנראה שבכל זאת זה נשמר בגנים כי השבוע חיפשתי לי מתכון ברשת ללחם מקמח כוסמין מצאתי מתכון לפיתות, ויצא סבבה רק את הנראות אנסה לשפר לפעם הבאה, כי לדעתי הוספתי קצת יותר מידי מים והיה לי קשה בהתחלה לעבוד עם הבצק אבל לאט לאט עם הוספת הקמח זה התייצב.

פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין, כמה מילים על קמח כוסמין.

1. קמח הכוסמין עשיר יותר בחלבון, אבל דל יותר בגלוטן בהשוואה לקמח חיטה.
2. עשיר בסיבים תזונתיים, ומקנה תחושת שובע
3. הכוסמין בעל ערך גליקמי נמוך, מעלה באופן הדרגתי את רמות הסוכר והאינסולין בדם,
4. עשיר בויטמינים (בדגש על ויטמיני Bׂ) ומינרלים, עשיר בברזל, אבץ ומגנזיום. ויטמין B3 – ניאצין , שנמצא בכוסמין עוזר לאנשים שסובלים מכולסטרול וגם לסובלים ממיגרנות
5. מסייע להורדת שומני הדם, מאזן רמות כולסטרול
6. הקמח עדין וקל לעיכול
7. מתאים גם לילדים
8. חשוב לדעת שקמח כוסמין מכיל גלוטן ואינו מתאים לחולי צליאק
9. גידול דגן הכוסמין נחשב לגידול דל רעלים, בשל עמידות קליפת הדגן.
10. אפשר להמיר מתכוני קמח חיטה לקמח כוסמין רק צריך לקחת בחשבון שבגלל שבקמח כוסמין יש פחות גלוטן הוא זקוק לפחות לישה וזמן ההתפחה קצר ולכן  כדאי להפחית כרבע מכמות המים, ולהוסיף אותם בהדרגה לפי הצורך .

פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין, המצרכים:

הכנתי בערך 10 פיתות, אפשר כמובן להכפיל, כי זה בהחלט ניגמר מהר!
הקמח שהיה לי בבית היה קמח כוסמין מנופה ומלא 100% של חברת רימונים.

לחם כוסמין | טלי שיאצו

1. – חצי קילו קמח כוסמין מלא (שלוש וחצי כוסות)
2. – כף שמרים יבשים
3.-  2 כפות שמן זית
4. – כפית מלח אחת (אפשר להוסיף לפי העדפות)
5. – כף סילאן  אחד (אני תמיד מעדיפה על פני סוכר)
6. – תתחילו עם כוס מים אחת ותוסיפו לפי הצורך
.

.
פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין, אופן ההכנה:

אפשר לערבב בידיים, אפשר להשתמש במיקסר, מערבבים את הקמח עם השמרים + סילאן + מים בהדרגה, תזכרו מה כתבתי קודם לאט עם המים אחרת זה יוצא דביק ומאוד קשה לייצר פיתות עגולות ויפות, ולהוסיף את השמן והמלח תוך כדאי לישה נוספת, כל הסיפור הזה בערך 10 דקות לא יותר, להעביר לקערה, לכסות עם מגבת ובכמעט שעה אתם תראו כי הבצק ממש תפח, כמו כאן.

פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין,

תחלקו את הבצק ל10 כדורים שווים, תניחו אותם על נייר אפייה , תמרחו שם שמן או תפזרו קצת קמח שלא יהיה דביק, אפשר גם כאן לתת לזה כמה דקות לתפוח 15-20 דקות (זה קורה מהר) תכסו במגבת ותזכרו שזה מושפע גם מחום וקור סביבכם, אם אתם רוצים פוקצ'ה תפתחו את זה עם הידיים בצורה אובלית, אם אתם רוצים פיתות יפות ועגולות תרדדו עם מערוך.

בתנור שלי על חום של 250 זה לקח 10 דקות, תבדקו את התנור שלכם בפעם הראשונה מה אתם מעדיפים, אפשר גם על חום של 200 לבערך 15 שעה, זה באמת מוכן מאוד מהר, תיזהרו שזה לא יישרף.

פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין, זה מה שיצא לי!

זאת הפוקצ'ה שלי, כמובן שאפשר להוסיף עליה מה שרוצים: גבינות עזים, זיתים, ביצה עגבניות,
מה שאתם אוהבים!!
פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין,

שאר הפיתות יצאו קצת יותר קטנות ומסודרות, יש לזה טעם אגוזי קצת, ממש אבל ממש טעים!!

פיתות או פוקצ'ה מקמח כוסמין,

.
אז אתם תחליטו מה לעשות עם הבצקפיתות או פוקצו'ת מקמח כוסמין, טעם הבצק זהה.

בכל מקרה, שיהיה בתיאבון ושתפו עם חברים ותעלו תמונות, תכתבו איך יצא לכם!!

>>> לעוד מתכונים קלים ובריאים היכנסו לכאן  

.






לוח אירועים

לכל האירועים