לחם מקינואה וטחינה גולמית | מתכון גמיש ללא גלוטן

לחם מקינואה וטחינה גולמית | פרוסות לחם קינואה עם חמוציות | צילום: טלי שיאצו
קטגוריה: תזונה ומתכונים | מאת: טופז דרזנר


לחם מקינואה וטחינה גולמית – מתכון גמיש ללא גלוטן

לחם מקינואה וטחינה גולמית | זה מתכון גמיש ללחם (ללא גלוטן) מקינואה/קמח שקדים וטחינה גולמית ברכות של פשטידה, אותו צריך להרגיש כשמכינים ולבחור את הטעמים המתאימים.

 לחם מקינואה וטחינה גולמית - מתכון גמיש ללא גלוטן | צילום: טלי שיאצו

 לחם מקינואה וטחינה גולמית – מתכון גמיש ללא גלוטן | צילום: טלי שיאצו


לחם מקינואה וטחינה גולמית | המצרכים:

חצי כוס קינואה\קמח שקדים

3-4 ביצים

חצי כוס טחינה גולמית מלאה (או 6 כפות)

כף סילאן

חצי כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח

כמה טיפות תמצית וניל

גרעיני דלעת\חמוציות\אגוזים\זיתים (לבחירתכם)

אפשר גם לגרד בפומפיה קצת קליפת לימון או תפוז\לניחוח אפשר גם להוסיף קינמון

לחם מקינואה וטחינה גולמית | פרוסות לחם קינואה עם חמוציות | צילום: טלי שיאצו

לחם מקינואה וטחינה גולמית | פרוסות לחם קינואה עם חמוציות | צילום: טלי שיאצו

 

לחם מקינואה וטחינה גולמית | אופן ההכנה:

הדליקו את התנור לחום גבוה

את הקינואה מבשלים כמו פסטה 8\7 דקות לא יותר מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים

בזמן הזה מכניסים לקערה את הטחינה, הסילאן הביצים טיפות הוניל הסודה והמלח ומערבבים

בסוף גם מצרפים את הקינואה המוכנה

לגבי שאר המרכיבים, מה שאתם רואים בתמונות בחרתי גרד לימון, חופן חמוציות וחופן זירעי דלעת

אם אתם רוצים לקשט את החלק העליון בדקות האחרונות תימרחו קצת ביצה ותפזרו מה שאתם רוצים.
.

>>>עוד במדור תזונה בספורטלי

קרקר מקמח כוסמין מלא ושיבולת שועל טעים אש!

> קציצות בטטה, בטל וקינואה בתנור, קל להכנה ובריא 

.

.

לחם מקינואה וטחינה גולמית | משך האפיה והכלי שאתם משתמשים בו:

אני השתמשתי בתבנית רחבה ולכן הלחם נראה יותר כמו ג'פטה

אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק וזה כבר ייתן יותר גובה

25 דקות בתנור על חום גבוה זה לגמרי מספיק

איך יודעים שזה מוכן? מכניסים סכין ובודקים

אם יש בתנור שלכם חוסר איזון בין הפינות ויש מקום שנאפה יותר מהר מהאחרים

פשוט תסובבו את התבנית אחרי 10 דקות

לחם מקינואה וטחינה גולמית | ריבת תות וגבינת עזים | צילום טלי שיאצו
לחם מקינואה וטחינה גולמית | ריבת תות וגבינת עזים | צילום טלי שיאצו

זאת התוצאה הסופית, לחם קינואה וטחינה גולמית עם ריבת תות וגבינת עיזים ומעל קינמון

זה מרגיש כמו חצי עוגה, אפשר כמובן למרוח כל דבר אחר, חמאה, טחינה, אבוקדו….

אתם מוזמנים לשאול שאלות ולספר איך יצא לכם 🙂

בהצלחה ובתאבון!!






כתבות נוספות

לכל המאמרים