X
הרשמה
שם פרטי*  
שם משפחה*  
דואר אלקטרוני*  
מין:*  
 

מתכון - לחם מקינואה וטחינה גולמית

נכתב בתאריך:22/07/2015 מאת: טלי שיאצו

זה מתכון גמיש ללחם (ללא גלוטן) מקינואה/קמח שקדים וטחינה גולמית ברכות של פשטידה, אותו צריך להרגיש כשמכינים ולבחור את הטעמים המתאימים.

לחם קינואה וטחינה


 
המצרכים:

חצי כוס קינואה\קמח שקדים

3-4 ביצים

חצי כוס טחינה גולמית מלאה (או 6 כפות)

כף סילאן

חצי כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח

כמה טיפות תמצית וניל

גרעיני דלעת\חמוציות\אגוזים\זיתים (לבחירתכם)

אפשר גם לגרד בפומפיה קצת קליפת לימון או תפוז\לניחוח אפשר גם להוסיף קינמון

לחם מקינואה וטחינה



--- 

אופן ההכנה :

הדליקו את התנור לחום גבוה

את הקינואה מבשלים כמו פסטה 8\7 דקות לא יותר מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים

בזמן הזה מכניסים לקערה את הטחינה, הסילאן הביצים טיפות הוניל הסודה והמלח ומערבבים

בסוף גם מצרפים את הקינואה המוכנה

לגבי שאר המרכיבים, מה שאתם רואים בתמונות בחרתי גרד לימון, חופן חמוציות וחופן זירעי דלעת

אם אתם רוצים לקשט את החלק העליון בדקות האחרונות תימרחו קצת ביצה ותפזרו מה שאתם רוצים.

>>>עוד במדור תזונה בספורטלי

>תזונת ספורט סבולת ללא גלוטן 

> לוח מודעות לספורטאים

> למבצעים והנחות לחברי ספורטלי, הירשמו כאן

 

לגבי משך האפיה והכלי שאתם משתמשים בו

אני השתמשתי בתבנית רחבה ולכן הלחם נראה יותר כמו ג'פטה

אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק וזה כבר ייתן יותר גובה

25 דקות בתנור על חום גבוה זה לגמרי מספיק

איך יודעים שזה מוכן? מכניסים סכין ובודקים

אם יש בתנור שלכם חוסר איזון בין הפינות ויש מקום שנאפה יותר מהר מהאחרים

פשוט תסובבו את התבנית אחרי 10 דקות
 

לחם קינואה עם ריבה וגבינת עיזים
 ----

זאת התוצאה הסופית, לחם קינואה עם ריבת תות וגבינת עיזים ומעל קינמון

אפשר כמובן למרוח כל דבר אחר, חמאה, טחינה, אבוקדו....

בהצלחה ובתאבון!! אתם מוזמנים לשאול שאלות ולספר איך יצא לכם :) 

טלי שיאצו
יוזמת ומקימה את אתר ספורטלי, טריאתלטית, מצלמת ומשווקת אירועי ספורט.

עוד בנושא

השף שאהב לאכול אבל שנא לעשות ספורט, היום הוא איש ברזל
ממרח בוטנים | מתכון לפצצת אנרגיה עם שפע של ויטמינים ומינרלים
הכנה תזונתית לתחרויות LONG DISTANCE
קציצות בטטה בצל וקינואה בתנור - קל ומהיר להכנה

תגובות פייסבוק